Накратко за Кали

Кали или Галина Иванова е българска певица, родена в София на 2 октомври 1975 г. Артистичният псевдоним Кали е измислен от Слави Трифонов. През 2000 година и се ражда син на име Жорко. Обича да казва винаги това, което мисли и не би заменила професията си с друга. Подобно на нейната колежка Малина, тя също обича танците и гледа на тях и като хоби и като начин да поддрържа добра форма, съчетани с фитнес.

Таланта на Кали е бил забелязан едва когато е била 15 годишна, на сватба, когато поканената певица не е дошла и Галина е пяла вместо нея. Историята е сходна, както при Тони Дачева, Кондьо и Софи Маринова, в края на празненството и е отправено предложение от оркестъра, да стане негова солистка и Кали приема. След многобройни участия по страната едва на 18 години певицата приема да пее във Виена и прекарва 1 година там. Според самата нея точно тогава тя се е изградила като певица.

Творческата и биография включва и покани за участия във възпоменателни концерти в памет на евреите, преследвани по времето на Хитлер, който били организирани в местността Маутхаузен. Във Виена се учи да свири на баглама и китара. Кали посещава уроци по джаз при композитора Александър Пантеловски и запленен от гласовите данни и котрола на гласа от името на лицензираната си школа, той и издава диплома за преподавател по джаз.

Първият албум на Кали и орк. "Ромски перли" излиза през 1998 година и се казва „Две в едно“. През същата година певицата получава награда за най-бързо прогесиращ изпълнител на Годишните награди на списание „Нов фолк“. Явно годината е била доста дълга и Кали се е трудила усърдно, защото през 98-ма излиза и самостоятелен албум на певицата, озаглавен „Вземи ме“.

Кали е работила за доста музикални компании, първите албуми от 1998 година са записани от "БМК", има издаден албум от 2002 година със "Съни мюзик", в периода 2004 до 2008 година с "Ара мюзик", а след това и с "Пайнер". Към момента Кали пее в музикална компания "Пайнер".

През 1999 година на пазара излиза албумът “Парфюмът”. Албума носи името на песента "Парфюмът", която Кали пее в дует със Стефан Данаилов. Хитовете на албума са "Джапанките в сака" и "Мъже в униформа". Юксел Кадриев също е взимал участие в клип на певицата - в специално създадената за нея балада "Медовина" от Тончо Русев.

Наскоро излезе и новият албум на Кали, носещ името „Силна". Като хитове в него се очертават песните "Влюбена, убий ме", "Недей, сърце" и "Така ми говори".